Zahradnictví pro duševní zdraví: Jak zahradnictví kultivuje duševní zdraví a fyzické zdraví

16. května 2024

Zahradnictví pro duševní zdraví – proč to pomáhá?

physical movement whilst gardening

Když se snažíme přejít ke zdravějšímu životnímu stylu, jedna nadčasová aktivita vyniká svými jedinečnými přínosy pro naši mysl a tělo – zahradnictví. V souladu sTýdnem zvyšování povědomí o duševním zdraví 2024, který klade důraz na „Pohyb: Pohybem pro vaše duševní zdraví“, tento blog zkoumá, jak může být fyzická aktivita spojená s zahradničením mocným nástrojem. pro posílení duševního zdraví. Ať už pečujete o sazenice na balkonech a parapetech nebo pečujete o rozlehlou zahradu, zjistěte, jak může zahradničení zlepšit vaši duševní a fyzickou pohodu.

Proč zahradničení pro duševní zdraví Je dobré pro Vy

Přijměte své vnější prostory jako bránu k lepšímu zdraví. Zahradnictví nabízí jedinečnou směs radostí a výhod, které slouží jako útěcha i fyzické cvičení. Spojuje nás s přírodou a je hluboce naplňující, dokonale se hodí k letošnímu tématu týdne duševního zdraví.  Výzkum ukazuje, jak fyzický pohyb prostřednictvím zahradnických činností může pomoci zvládat stres, zlepšit náladu a soustředit mozek.

planting in troughs

V roce 2021průzkum zveřejněný RHS prokázal že denní zahrádkáři uvádějí skóre pohody, které je o 6,6 % vyšší a úroveň stresu o 4,2 % nižší ve srovnání s těmi, kteří se zahradničení nevěnují. Tato studie, která zkoumala více než 6 000 jedinců, nalezla jasnou souvislost mezi častým zahradničením a výrazným zlepšením pohody, snížením stresu a zvýšenou fyzickou aktivitou.

Terapeutické síly zahradničení

Zahrada jeterapeut aútočiště. Ponoření se do zahradnických činností může vést k výraznému snížení stresu a úzkosti. Toho je dosaženo prostřednictvím smyslového zážitku z manipulace s půdou, zvuků přírody a vizuální přitažlivosti zelených ploch, o kterých je známo, že podporují relaxaci a snižují stres. Kromě toho zahradničení vyžaduje soustředění a pozornost, nasměrování vaší energie do produktivních úkolů, které přinášejí viditelné odměny, posilují pocit úspěchu a kontroly.

a man gardening

Přínosy zahradničení pro fyzické zdraví

Zahradnictví je překvapivě fyzické . Kombinuje sílu, vytrvalost, obratnost a flexibilitu a zapojuje různé svalové skupiny. Pravidelné zahradničení může přispět k udržení zdravých kostí, svalů a kloubů. Činnosti, jako je kopání, sázení, plení a prořezávání, jsou navíc vynikajícími formami cvičení s nízkým dopadem, které jsou vhodné pro všechny věkové kategorie a schopnosti. Je to také poutavý způsob, jak zvýšitvystavení vitaminu D při zahradničení venku, což je životně důležité pro zdraví kostí a imunitní funkce.

Zahradnictví pro každého

a Balcony with plants on it

Žádná zahrada? Žádný problém! Zahradnictví lze přizpůsobit každé životní situaci. Pro městské obyvatele kontejnerové zahrady nebo vertikální výsadby skvěle využívají omezený prostor. Na Plants by Post nabízíme různérostliny vhodné pro nádoby, kterým se daří v interiéru nebo na balkonech a díky nimž je zahradnictví dostupné všem. Ať už chcete začít sbylinkami se snadnou údržbou nebozářivými květinami, náš výběr je šitý na míru váš prostor a životní styl.

Udržitelné postupy v zahradě a pohodu

Udržitelnost v zahradnictví přesahuje jen pomoc planetě – může zlepšit vaše osobní prostředí a pohodu. Výběrem původních rostlin, vyhýbáním se pesticidům a používáním organických metod přispíváte ke zdravějšímu ekosystému. Tyto postupy zajišťují, že vaše zahradnictví nejen podporuje místní divokou zvěř, ale také snižuje vaši chemickou expozici a podporuje bezpečnější a přirozenější prostředí kolem vašeho domova.

mulching the garden

Zaslání rostliny poštou někomu v nouzi

Gifting a plant from Plants by Post can do more than just brighten a room; it can significantly enhance someone's mental health. A thoughtfully chosen plant can serve as a living reminder that someone cares, providing daily encouragement and a touch of nature's calm to a loved one's environment. 

Přidání osobního kontaktu prostřednictvím ručně psané zprávy nebo upřímné zprávyvideozpráva může dárek učinit ještě výjimečnějším a nabídnout slova podpory a pozitivity, která rezonují s příjemcem. 

video messaging

Je známo, že taková gesta povznášejí náladu a snižují stres, podporují pocit spojení a pohody. 

Tento personalizovaný přístup nejen pečuje o vztahy, ale také podporuje pečující atmosféru v osobním prostoru příjemce, kde si mohou užívat uklidňující výhody svého nového zeleného společníka. Ať už je tobujná kapradina,živý sukulent nebomalý olivovník, odeslánírostlinného dárku z Plants poštou je smysluplný způsob, jak vám projevit péči a pozitivně přispět k něčímu duševnímu a emocionálnímu zdraví.|| |1037

olive tree

The Benefits Of Gardening

Zahradnictví je víc než jen koníček – je to životní styl, který obohacuje ty, kdo ho přijmou. S každou rostlinou, kterou pěstujete, zasejete semena pro zdravější a šťastnější život. Nechte zahradničení být vaší cestou k lepšímu zdraví, všímavosti a péči o životní prostředí. Začněte ještě dnes a sledujte, jak vy i vaše zahrada společně rozkvétáte.

container gardening

Přihlaste se k odběru a získejte 10% slevu na svou první objednávku

Přihlaste se k odběru a vkročte do světa Plants By Post. Když přejdete na stránku Rostliny poštoudomovskou stránku a přihlásíte se k odběru newsletteru, získáte 10% slevu na svou první objednávku. Získáte také přístup k mnoha zdrojům, ododborných zahradnických tipů po báječné soutěžní příspěvky spolu s exkluzivními slevami a aktualizacemi nejnovějších produktů a trendů. Je to perfektní způsob, jak pro začínající i zkušené zahradníky rozvíjet své dovednosti a spojit se s ostatními.

Rostliny doručené až k vašim dveřím

Teď je konečně slunce tady, není lepší čas začít pracovat na zahradě a vyhřívat se v lepším duševním zdraví. Navštivte Plants By Post a vyberte si zrostliny nejvyšší kvality a zahradnické potřeby určené k vylepšení vašich vnitřních a venkovních prostor. Každá rostlina z Plants by Post vám přibližuje přírodu.

Související obsah

Ozelenění malých prostor: Vylepšete si terasu a parapet rostlinami

Zasazené svatební dary: Jedinečný a věčný výraz lásky

Pokojové rostliny vhodné pro domácí mazlíčky