Vytrvalé rostliny | Co je nejnovější, můžete je zasadit?

19. července 2023
perennial plants in bloom in a garden

Proč je nyní ideální čas na výsadbu víceletých rostlin

Technicky můžete vysadit trvalky rostliny kdykoli je vaše půda zpracovatelná. Prakticky nejlepší období pro výsadbu trvalek je jaro nebo podzim. Tato období umožňují rostlinám usadit se a růst nové kořeny, než přijde letní horké a suché počasí. Výsadba v létě je skvělá, ale budete muset často zalévat. Jako zahradníci jsme vždy vydáni napospas počasí. Ale počasí může být i naším největším spojencem! Vzhledem k tomu, žeMet Office nedávno předpověděl měsíc deště následovaný dvouměsíční vlnou veder, nyní jeideální čas na investice nebo dokonce znovu investujte do víceletých a dokonce pozdních rostlin, abyste využili explozi barev pro vaši zahradu.

Toto je poslední skvělá příležitost, jak připravit vaši zahradu na zbytek léta. 

Síla vytrvalých rostlin

Vytrvalé rostliny jsou stálicemi zahrady. Žijí déle než dva roky a jsou známí svou schopností přežít drsné povětrnostní podmínky a rok co rok se vracet. Jsou důležitou součástíekosystému, poskytují potravu a úkryt pro divokou zvěř a pomáhají předcházet erozi.

Geum Totally Tangerine

Trvalky se často používají v zahradách a terénní úpravy pro jejich barevné květy, zeleň a texturu. Mezi zahrádkáři jsou oblíbené pro svou nenáročnost na údržbu a dlouhotrvající krásu. Některé příklady oblíbených víceletých rostlin zahrnují Rudbeckia fulgida GoldstrumSenecio Angel Wings, hostas arudbeckias.

Rudbeckia fulgida Goldstrum

Rostliny podle příspěvku, máme řadu pečlivěvybraných ročních rostlin, aktuálně všechny ve Spojeném království pěstované a v kompostu bez rašeliny. Rostliny dorazí v plně recyklovatelných květináčích, připravené k výsadbě na vaší zahradě. Rostliny poštou aktuálněprobíhá výprodej po krátkou dobu se slevou5£ na všechny naše vytrvalé rostliny. To take advantage of this fantastic offer visit our website now. Veselé sázení!

Záhonové rostliny pro bouřlivé barvy

Pro ty, kteří chtějí na své zahradě udělat opravdové prohlášení, jsou záhonové rostliny správnou volbou. Ať už toužíte po mixu rostlin a barev nebo po moři jedné, nákup rostlin na podestýlku může být časově náročný úkol. Ale naše balíčky záhonových rostlin vám mohou pomoci pěkně zaplnit jakoukoli plochu a ušetřit vám čas takto pozdě v sezóně.

Pokud mátevelký květináč or bed missing some colour, pack bedding is the best option for you! We've hand-selected the best and brightest options for bedding plants and put them together in a balení pro více nákupů. Čím více nakoupíte, tím více ušetříte!

African Marigold pack bedding plants

Podívejte se na naši nabídku zabalte rostliny na podestýlku a využijte bezplatného doručení ve Spojeném království u všech objednávek nad £60.

Proč zasadit hned?

Pokračující a nadcházející déšť poskytujedokonalé podmínky pro výsadbu. Dešťová voda je přírodní, nechlorovaný zdroj vody, který rostliny milují. Pomáhá zhutnit půdu kolem kořenů, což zajišťuje, že mají dobrý kontakt s půdou a mohou okamžitě začít růst.

Po dešti poskytne předpovídaná vlna veder vašim rostlinám růstový impuls. Kombinace teplých teplot a dostatku vody pomůže vašim rostlinám rychle se usadit a začít kvést. Vaše zahrada bude vypadat úžasně.

Tak proč čekat? Nyní je ideální čas investovat nebo reinvestovat do trvalek a záhonů pro vaši zahradu. Nejen, že dodáte své zahradě barvu a zajímavost, ale také poskytnete prostředí pro divokou zvěř, zejména včely a ptáky, a přispějete ke zdraví vašeho místního prostředí.

perennials plants in flower in a garden

Nepřehlédněte využijte tuto skvělou příležitost k výsadbě. Nakupujtezáhonové rostliny ještě dnes a získejte 10 % za předplatné a rozkvete své zahradě na léto.

Související

Zavlažovací tipy pro pokojové a venkovní rostliny

Proč mé rostliny umírají?

Ozelenění malých prostor: Vylepšení terasy a parapetu rostlinami