Dr Green Fingers: Outdoor Plant Care

May 12, 2023

man gardening

Pro nadšené zahradníky i milovníky přírody se všichni těšíme na nádherné letní měsíce, kdy se anglickým zahradám nejvíce daří. Ať už plánujeme strávit dny péčí o venkovní rostliny, prořezáváním a péčí o naše milované rostliny nebo si prostě chceme užít scenérii, zatímco budeme popíjet a okusovat na zahradě, léto je čas to udělat. Přirozeně chceme, aby byla naše zahrada zdravá a šťastná, abychom se co nejdéle těšili z kvetoucích rostlin. Ale venku přináší mnoho dalších vlivů a proměnnýchvenkunaše kontrola, tak co můžeme udělat, abychom vám pomohli? 

Nebojte se; Dr Green Fingers je zpět a připraven pomoci. V Plants by Post jsme dali dohromady nejčastější problémy, kterým mohou vaševenkovní rostliny čelit, a jak je můžete opravit nebo jim předejít. Stejně jako několik dalších tipů a semen rad o péči o venkovní rostliny, které jsou zde pro dobrou míru. 

Nezapomeňte také, že můžete vyhledat odborníkarady pro pokojové rostliny v naší sérii Dr Green Fingers. 

Proč mé venkovní rostliny umírají?

Existuje několik příčin, které mohou vést k odumření vašich venkovních rostlin. Některé jsou běžnější než jiné a neexistuje žádné univerzální řešení, jak dostat vaše rostliny zpět z pokraje smrti. Správnou péčí a údržbou můžete předejít možným problémům vedoucím k odumření vaší rostliny. Jakmile však dojde k problému nebo problému, musíte znát správný postup k jeho vyřešení. 

6 Běžné problémy s venkovními rostlinami 

Než najdeme řešení, musíme problém diagnostikovat. Venkovní rostliny čelí mnoha problémům a my jsme uvedli ty nejčastější, se kterými se můžete setkat. Projděte si náš seznam, abyste našli problém, který poškozoval vaši pečlivě udržovanou zahradu, a najděte odpovědi na problémy, se kterými se můžete potýkat. Pokud jde o vaše děti, rostlinní rodiče musí být připraveni na jakýkoli problém a Dr Fingers je tu, aby vám pomohl s vybavením. 

1. Černé skvrny 

Vidět černé skvrny na listech vašich milovaných rostlin může být znepokojivé, skoro jako sledovat, jak naše rostliny umírají přímo před našima očima. Častěji tento problém postihuje růže; tento příznak však mohou vykazovat všechny listové rostliny. 

Černé skvrny na listech obvykle naznačují houbové onemocnění způsobené kombinací teplého a vlhkého počasí. Myslete na ty vlhké letní dny. Jakmile se vyvinou černé skvrny, listy zežloutnou a nakonec opadnou, takže vám zůstane plešatá rostlina neschopná fotosyntézy. 

Své rostliny byste měli umístit do zahradních oblastí s dobrou cirkulací vzduchu, abyste zabránili černým skvrnám, aby přebíraly listy rostlin. To znamená, že se vyhnete rohům, kde může být vaše rostlina zabalena do krabice a ven z letního vánku. Kromě toho zajistěte, abyste své rostliny nepřelévali a udržovali je v dobré pozici pro sluneční světlo.

2. Powder Plíseň

Jste milovníky zeleniny a máte zahradu plnou zeleninových rostlin? Nic není uspokojivější než sledovat, jak sazenice, které zasadíte, rostou lahodnou a zralou zeleninu. Nejprve se ale musíte ujistit, že přežijí, aby mohly vyklíčit. Častým problémem, kterému venkovní zeleninové rostliny čelí, je výskyt padlí. 

Toto plíseň častěji postihuje melouny, tykve a okurky; bohužel, jakmile se objeví, neexistuje žádný lék. Ale můžete to ovládat a omezit pomazánku, abyste zachránili zeleninu. Šíření můžete omezit tím, že seberete všechny napadené listy, které zjistíte, a postříkáte rostlinu fungicidem. Pokud nemáte žádné po ruce, můžete také vytvořit směs mléka a vody, kterou postříkáte postižené rostliny. 

3. Blossom-End Rot

Plyšeň není jediným strašákem, který postihuje vaše rostlinky. Výskyt hniloby květů na vašich botanických plodech je stejně alarmující. Bohužel neexistují žádné zachráněné kusy, které byly ovlivněny. To znamená, že byste měli odstranit postižené ovoce z rostliny a zlikvidovat je, nepokoušejte se je jíst. 

Botanické ovoce nebo kulinářská zelenina, běžně postižené hnilobou květů, zahrnují rajčata, papriky a lilky. Objevuje se jako tmavá hnijící skvrna na dně plodu a je způsobena nedostatkem vápníku v důsledku nedostatku půdní vlhkosti. Naštěstí lze zbytek rostliny zachránit, jakmile se utrhnou postižené plody. Jednoduše proveďte drobné úpravy ve své zavlažovací rutině. 

4. Sucho 

V létě může nedostatek vody způsobit zkázu na vaší zahradě. Všichni samozřejmě víme, že rostliny potřebují vodu, aby se jim dařilo, a některé mají větší žízeň než jiné. Pokud se obáváte, že léto bylo pro vaše rostliny obdobím sucha, můžete jejich závislost na suchém počasí posílit kompostem. Možná budete chtít zahradu mulčovat, abyste udrželi půdu vlhkou a povrchovou vrstvu, aby se nepřipekla a nevyschla pod letním sluncem. 

Předpokládejme, že se obáváte, že práce a jiné závazky vám v létě zabrání pravidelně zalévat zahradu. V takovém případě můžete také zvážit časovanou hadici, postřikovače nebo jinou funkci automatického zavlažování. 

5. Utopení rostlin

On the reverse of drought, it is also possible for your garden plants

caring for outdoor plantsto drown. Ano, chápeme, že je to složitá navigace!

Déšť v obzvláště horkých dnech může být silný a záplava přebytečné vody ve vaší zahradě může vysát dusík z vašich rostlin. Vaše listy tak budou hladovět po živinách a zežloutnou. Řešení? Vytvořte nejlepší možnou drenáž pro vaše zahradní rostliny přidáním štěrku na dno květináčů. To umožňuje přebytečné vodě volně odtékat drenážními otvory ve vašich květináčích.

6. Napadení mšicemi V Británii se ve všech částech země vyskytuje více než 500 druhů mšic, podle

If your plants look weak and frail, it might not actually be your own doing. In Britain, more than 500 species of aphids are found in all parts of the country, according to Královská společnost pro ochranu ptactva (RSPB). Tyto malé broučky se rychle zamoří a pijí mízu z vašich rostlin, zanechávají je zdeformované, pokřivené a slabé, protože nemohou prospívat. Kromě toho budou mšice vylučovat lepkavou černou medovici, která obalí vaše listy v černé plísni. Takže i když tito brouci potřebují rostliny k přežití, jsou nemilosrdní ke svému stanovišti. 

Pokud si všimnete příznaků napadení mšicemi, obvykle můžete tyto malé broučky hruškovitého tvaru zahlédnout pouhým okem. Pokud je zamoření velké, měli byste přírodě dovolit, aby se vydala svým přirozeným průběhem. Obvykle si mšice na jaře vytvoří silné kolonie. Ještě koncem léta budou přirození predátoři, jako jsou berušky, škvory a pestřenky, aktivní a škůdce odstraní za vás. 

Aby se těmto chybám zabránilo, sledujte své rostliny a oklepejte naše zamoření dříve, než se vymknou kontrole. 



Pomozte svým venkovním rostlinám prospívat 

Našli jste radu, kterou potřebujete, aby vaše venkovní rostliny prosperovaly? Doufáme, že naše rady od Dr. Green Fingerse vám poskytly tipy, jak udržovat svou kvetoucí zahradu v bezpečí před dráždivými škůdci a běžnými chorobami. 

Pokud jste připraveni bojovat s tím vším a ještě více a jste odhodláni vytvořit útočiště zeleného ráje, můžeme vám pomoci i s tím. Našesbírka venkovních rostlin překypuje venkovními rostlinami všech typů a velikostí. Takže bez ohledu na to, jak je vaše zahrada malá nebo velká, ať už je orientována na jih nebo na sever, můžete najít ty nejvhodnější venkovní rostliny. Usnadnili jsme nakupování venkovních rostlin tím, že nabízíme rostliny za podmínek, jako jsoustinné,slunečno a || |1046windy spots

V Plants By Post také najdetepéče o rostliny a jídlo, které potřebujete, aby vaše rostliny byly šťastné a rostly. Nebo pokud ve své bitvě o udržení rostlin naživu hledáte snadné vítězství, nakupujtenezabijitelné rostliny dostupné. 

Související

Doktor Green Fingers: Pokojové rostliny

Výběr správného květináče pro vaši rostlinu

Doktor Green Fingers: Kaktusy